Sernik puszysty na Serku Juliko
Składniki:
1,5 kg serka śmietankowego Juliko
1,5 szklanki cukru
8 jajek
1 budyń
1 łyżka mąki ziemniaczanej
0,5 litra śmietanki kremowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Żółtka ucierać z cukrem dodając stopniowo serek Juliko. Następnie dodać budyń, mąkę ziemniaczaną, ubitą na sztywno kremówkę oraz białka ( również ubite na sztywno ), bakalie wg uznania. Przygotowaną masę piec około 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni.
Składniki ciasta – spodu:
3 żółtka ( białka do masy serowej )
1,5 szklanki krupczatki
0,5 kostki masła
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wygnieść na jednolitą masę.
SMACZNEGO !